Wat is webhosting?

Antwoord Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Bij 123-webhost kunt u terecht voor zowel shared webhosting, resellerhosting als vps-hosting:

- Shared hosting: uw website wordt geplaatst op een server waarop naast uw eigen website ook de websites van andere klanten zijn ondergebracht. Alle klanten delen ('sharen') als het ware de server. Hierdoor kan de kostprijs sterk gedrukt worden.

- Resellerhosting: net als bij shared hosting wordt uw website geplaatst op een door verschillende klanten gedeelde server. Naast het hosten van uw website kunt u op resellerhosting ook zelf hostingpakketten aanmaken. Deze vorm van hosting is interessant voor klanten die zelf hosting willen aanbieden zonder de kosten van een volledige server te moeten dragen.

- VPS-hosting: een VPS of Virtual Private Server is een goedkoper alternatief voor een dedicated server. Uw website wordt niet langer gehost op een gedeelde server, maar op een server waarop enkel uw eigen website of website(s) worden ondergebracht. U kunt de server naar eigen smaak inrichten en instellen, daar waar u bij shared- en resellerhosting afhankelijk bent van een vooraf ingestelde configuratie.

Artikel details
Artikel ID: 1
Categorie: Algemeen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.7/5.0 (12)