Hoe voorkom ik dat anderen mijn plaatjes etc. hotlinken?

Antwoord Hotlinken kan voorkomen worden door het plaatsen van onderstaande regels in een (al dan niet bestaande) .htaccess in de map public_html van uw website:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www.)?domain.com.*$ [NC]
RewriteRule .(gif|jpg)$ - [F]

Vergeet domain.com niet te wijzigen in uw eigen domeinnaam, zodat deze regel er bijvoorbeeld als volgt komt uit te zien:

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www.)?mijndomeinnaam.nl.*$ [NC]

In de laatste regel kunt u het type bestanden opgeven die u wenst te beschermen tegen hotlinken. Indien u bijvoorbeeld .gif, .jpg, .bmp en .png-bestanden wenst te beschermen, dan ziet deze regel er uit als volgt:

RewriteRule .(gif|jpg|bmp|png)$ - [F]

Alternatief kunt u ook gebruik maken van de anti-hotlinkfunctie in het controlpanel.

Artikel details
Artikel ID: 120
Categorie: Scripts en CMS
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.0/5.0 (4)